top of page

«Αγαπώ τις ενέσεις μου, τους είμαι ευγνώμων» Πώς είναι να βάζεις αντιπηκτικές στην εγκυμοσύνη

Σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, η ικανότητα πήξης του αίματος στη μήτρα και τον πλακούντα καταστέλλεται. Σε μερικές μητέρες, λόγω καταστάσεων επίκτητων ή κληρονομικών, η πήξη του αίματος που περνάει στην εμβρυϊκή κυκλοφορία δεν καταστέλλεται. Αυτή η αυξημένη τάση προς πήξη του αίματος ονομάζεται θρομβοφιλία. Κατά βάση, χορηγούνται ηπαρίνες κλασικές και χαμηλού μοριακού βάρους, γιατί δεν περνούν τον πλακούντα και δεν εκκρίνονται στο γάλα.

Για το θέμα αυτό και την καθημερινότητα μιας μανούλας που έρχεται αντιμέτωπη με την κατάσταση αυτή, μίλησε ανοιχτά η δημοσιογράφος Αφροδίτη Γεωργίου, σε μια προσωπική εξομολόγηση στον λογαριασμό της στο Instagram:


«Γιατί αγαπώ τις ενέσεις μου; Γιατί όχι μόνο δεν με ενοχλούν, αλλά τους είμαι ευγνώμων; Επειδή, μπροστά στο θαύμα της ζωής, ένα μικρό τσίμπημα (οκ, πάνω από 270 τσιμπήματα αλλά ποιος μέτρα;), δεν είναι ικανά να μας ρίξουν!

Μαμά μου, που καλείσαι να ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία είτε λόγω θρομβοφιλίας όπως εγώ είτε επειδή η εγκυμοσύνη σου απαιτεί κάποιες ενέσεις, δεν είσαι μόνη.

Αισθάνθηκα και από το προηγούμενο βίντεο ότι μας κάνει καλό να μιλάμε ανοιχτά και επιτέλους να σταματήσουμε να προσπαθούμε να δείχνουμε τέλειες», έγραψε η Αφροδίτη Γεωργίου στη λεζάντα του βίντεο.


Δείτε το βίντεο:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

bottom of page