top of page

"Τάντρουμ": Τι να κάνω όταν το παιδί μου κλαίει & ουρλιάζει για να γίνει αυτό που θέλει

Βασικά, μιλάμε για "ξεσπάσματα θυμού" των παιδιών. Όταν, δηλαδή, το παιδί μου θέλει κάτι και επειδή δεν γίνεται, θυμώνει και παθαίνει ένα επεισόδιο έκρηξης θυμού. Με απλά λόγια, κλαίει και φωνάζει -ίσως και δημοσίως- και εμείς ως γονείς δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να χειριστούμε μια τέτοια κρίση.


Αν το έχεις βιώσει, ξέρεις ότι εκείνη τη στιγμή είναι εύκολο να απελπιστείς και να μην ξέρεις πώς να αντιδράσεις. "Να το προσεγγίσουμε γλυκά και μαλακά;" "Να γίνουμε αυστηροί;" "Να το αγνοήσουμε ώσπου να περάσει;"


Πολλές φορές μπερδευόμαστε και ενώ θέλουμε να το χειριστούμε σωστά, χάνουμε τη ψυχραιμία μας και τελικά ακολουθούμε πρακτικές που δεν είναι οι κατάλληλες, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.


Στην εκπομπή "Να με προσέχεις", με την Αφροδίτη Γεωργίου, που βλέπουμε κάθε Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο ΡΙΚΕΝΑ, προβλήθηκε ένα σχετικό θέμα με καλεσμένη Σχολική Εκπαιδευτική Ψυχολόγο, η οποία εξήγησε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιδράμε σε αυτά τα ξεσπάσματα θυμού του παιδιού μας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται απαραίητα για χειριστικές συμπεριφορές, αλλά έναν τρόπο να εκφράσει το παιδί τα συναισθήματά του.


Ακολουθεί το απόσπασμα από την εκπομπή που ακολουθεί τις ανάγκες γονέων, παιδιών και όσων αγαπουν τα παιδιά! Θέμα: Ξεσπάσματα θυμού & πώς να αντιδράσουμε:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

bottom of page