top of page

Μήπως κάνετε αυτά τα συνηθισμένα λάθη και σας εμποδίζουν να κάνετε μωρό;

Διορθώστε πιθανά «λάθη» που κάνετε εάν προσπαθείτε να συλλάβετε και αυξήστε τις πιθανότητες!

Συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγετε:


Δεν κάνετε αρκετό σεξ


Υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι το να «κρατάτε» τις δυνάμεις σας μόνο στις επίμαχες μέρες, κάνει πιο δυνατό το οπλοστάσιο γονιμότητας και των δύο, αλλά αυτό δεν ισχύει. Πολλές φορές όταν μειώνετε τον αριθμό των ερωτικών συνευρέσεων υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χάσετε τις γόνιμες μέρες.


Υπερβολικό σεξ


Μπορεί το μη συχνό σεξ να είναι πρόβλημα στην όλη προσπάθεια, αλλά από την άλλη και το πολύ συχνό σεξ, δηλαδή κάθε μέρα ή πολλές φορές μέσα στη μέρα, μπορεί επίσης να σταθεί εμπόδιο. Ειδικά, αν αυτή η υπερβολική στάση δεν γίνεται από πάθος, αλλά με σκοπό την τεκνοποίηση, τότε μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε εξάντληση, σωματική και ψυχική και να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.


Μήπως μπερδεύετε τις γόνιμες μέρες;


Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι η ωορρηξία συμβαίνει την 14η μέρα του κύκλου τους, όμως για κάθε γυναίκα ο κύκλος μπορεί να είναι διαφορετικός. Έτσι και η μέρα της ωορρηξίας μπορεί να είναι διαφορετική. Τα τεστ ωορρηξίας είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή μέρα.


Μην κάνετε σεξ μόνο τη μέρα της ωορρηξίας


Το να ξέρετε πότε θα έχετε ωορρηξία είναι σημαντικό, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να ξέρετε ότι το ωάριο μπορεί να γονιμοποιηθεί μόνο μέσα σε 24 ώρες, ενώ το σπέρμα μπορεί να παραμείνει μέσα σας 3-5 μέρες διατηρώντας τις αναπαραγωγικές του ιδιότητες. Επομένως είναι πιο αποτελεσματικό να κάνετε τις προσπάθειές σας ξεκινώντας από τις μέρες πριν την ωορρηξία.


Ψάξτε το και από τις δύο πλευρές


Πολλά ζευγάρια που είναι στη διαδικασία να συλλάβουν παιδάκι χωρίς αποτέλεσμα, πολλές φορές ο νους τους πάει στη γυναίκα για έναν ακατανόητο και μη αποδεκτό λόγο. Σε ένα ζευγάρι οι πιθανότητες ο ένας από τους δύο σας να έχει θέμα γονιμότητας είναι οι ίδιες. Οι άντρες δυσκολεύονται να το παραδεχθούν και θεωρούν ότι από τη στιγμή που εκσπερματώνουν ότι είναι σε θέση να κάνουν και παιδί. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Όπως και το ότι μια γυναίκα έχει ωορρηξία δεν την κάνει αυτομάτως γόνιμη. Ένα ζευγάρι πρέπει να μένει ενωμένο και να βλέπει από κοινού το θέμα ως ομάδα.


Μην βιαστείτε να το ψάξετε αλλά μην αργήσετε κιόλας!


Το να θεωρείτε έπειτα από δύο τρεις μήνες προσπαθειών ότι έχετε πρόβλημα γονιμότητας δεν είναι σοφό. Ζευγάρια χωρίς κανένα πρόβλημα γονιμότητας χρειάζονται ακόμα και περισσότερους από 12 μήνες για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Από την άλλη το να εθελοτυφλείτε ή να μην κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις εγκαίρως -ειδικά αν είστε μετά τα 35- μπορεί να αποβεί καταστροφικό στο όνειρό σας για παιδάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

bottom of page